Teemat

TERVEYS

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena aion pitää laadukkaiden palveluiden ja sujuvan hoitoon pääsyn puolia. 

Hoitoon on päästävä sujuvasti ja asiakasta ei saa pompotella palveluissa. Omalääkäri- ja omahoitajamalli on otettava käyttöön jokaisella terveysasemalla. Se lisää hoidon jatkuvuutta, parantaa hoidon laatua sekä vähentää kustannuksia ja päällekkäistä työtä kun tuttu lääkäri tai hoitaja hoitaa asioita.  Tämä on tärkeää erityisesti paljon palveluja tarvitseville, lapsiperheille ja ikäihmisille. Hoidon jatkuvuus ja potilaan/perheen tilanteen tuntemus vähentävät päällekkäistä työtä, parantaa hoidon laatua ja vähentää myös kustannuksia.

Mielenterveyspalveluihin pääsyä tulee parantaa ja erityisosaamista erilaisten traumojen ja mielenterveysongelmien hoitamiseen tulee lisätä. Terapiatakuu on saatava kaikenikäisille. Nuorten hoitoon pääsyä tulee parantaa, jotta voimme välttää syrjäytymistä ja koulupudokkuutta. Kouluihin on saatava riittävät psykologin palvelut, sillä kouluterveydenhoitaja ja kuraattori eivät yksinään riitä kannattelemaan nuoria. 

Ikäihmisten kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoidon palveluita tulee parantaa. Apua pitää saada kun kotona ei enää pärjää. Lisäksi ikäihmisten hoitoon tarvitaan uudenlaisia kotiin vietäviä liikkuvia palveluita, jotta tuntikausien makuutus päivystyksissä voidaan välttää. 

Lapsiperheiden ja vanhempien jaksamisesta on huolehdittava. Erityislasten ja heidän vanhempiensa tarpeita on tuettava. 

Vantaalla on merkittävä huumeongelma. Jotta siihen voidaan puuttua, tarvitaan käyttäjille asianmukaiset päihdepalvelut. Päihderiippuvuutta ei hoideta etänä. 

Lastensuojeluun tulee saada lisää resursseja  ja henkilökunnan jaksamisesta on huolehdittava paremmin. Työ on vaativaa ja lasten elämiä pelastavaa. 

 

TURVALLISUUS

Rikosten ehkäisyyn ja väkivallan torjuntaan on puututtava voimakkaammin kaduilla, kouluissa kuin kotonakin. Monilla väkivaltarikoksilla on yhteys päihteisiin ja siksi jalkautuva päihdetyö ja päihdepalveluiden lisääminen on avainasemassa huumeongelmaan puututtaessa. Ennaltaehkäisy ei auta enää heihin, jotka käyttävät päivittäin huumeita. 

Kouluissa on panostettava tehokkaaseen, yksilölliseen ja varhaiseen tukeen. Häiriökäyttäytymiseen on puututtava heti sen esiintyessä. Vantaalla tarvitaan lisää resursseja nuorisotyöhön ja koulupoliisitoimintaan, jotta nuoria voidaan tukea ja ohjata oikeaan suuntaan. Erityisesti nuorten tekemät rikokset tulee ottaa vakavasti, jotta rikoskierteeseen ajautuminen voidaan katkaista. Yhdenkään nuoren paikka ei ole rikollisjengissä.  

Julkisten tilojen turvallisuutta tulee lisätä. Kukaan ei saa pelätä joutuvansa puukotetuksi asioidessaan kaupassa. Mielestäni valvontakameroiden, valaistuksen, vartijoiden ja poliisin läsnäoloa on lisättävä riskialttiilla alueilla. 

Katujen kuntoa ja valaistusta tulee parantaa. Vantaalla on paljon huonokuntoisia kevyenliikenteen väyliä. Kaatumisten ennaltaehkäisyn näkökulmasta olisi tärkeää, että kadut ovat kunnossa, asfaltti on uutta ja suojateillä ei ole korkeita kanttareita. 

 

TALOUS

Työpaikkoja ja yrityksiä pitää saada lisää, jotta Vantaan verokertymä kasvaisi ilman veronkorotuksia. Verotuksen pitää olla kannustavaa niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Veronkorotuksia tulee välttää, sillä verotus on jo nyt erittäin kireää ja korotukset heikentäisivät asukkaiden ostovoimaa ja yritysten kilpailukykyä.  

Vantaan tulee olla houkutteleva asuinpaikka perheille ja työssäkäyville. Viihtyisät pientaloalueet, hyvät harrastusmahdollisuudet ja kannustava verotus. 

Vahva talous on jokaisen vantaalaisen hyvinvoinnin mahdollistaja. Toimivat palvelut ja liikuntapaikat rahoitetaan yhteisistä varoista.